Hodelykttur til Rundhaugen

Fellestur

Dato
16. november 2019 kl. 16:30 - 19:00
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
Barnas Turlag Ullensaker, Barnas Turlag Nannestad , Nannestad Turlag , Ullensaker Turlag
Turområde
Akershus Øst (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte: Samlet avmarsj fra bommen ved Skiskytterstadioen, ca. 1 km nord for Nordkisa på veg mot Dal. Vi skal gå langs merket skogssti (tur blir det uansett vær!)

Hva skal vi gjøre?
- Gå tur langs fakkelløype ca. 900 meter til en av Norges største gravhauger fra vikingtiden. (NB! Ta gjerne med hodelykt, for det kommer til å bli litt mørkt).
- Gravhauger inneholder ofte skatter som vikingene skulle ha med seg til Valhall. I følge sagnet vokter et skrømt over haugen for hindre at haugen blir plyndret. (NB! Dette er skummelt nok i seg selv, så det gjøres ikke noe nummer ut av det på turen).
- Lage mat på bålet ved en gapahuk (TA MED MAT OG DRIKKE).
- Spise og drikke ute i skogen.
- Bli kjent med andre som liker å gå på tur.
- Bli med på enkelt refleksorientering.

For de litt større som ønsker litt mer utfordring blir det ledet tur og samlet tropp fra Skiskytterstadion opp på Einerfjellet ca. 1635, på vei til Rundhaugen. Dette gjør turen ca. 1 km og inneholder noen ganske bratte partier. Denne turen egner seg for turglade over 5-6 år.

På våre turer tar vi bilder og noen ganger video som vi benytter i markedsføring av våre turer og aktiviteter i sosiale media og nettsider. Hvis du ikke ønsker å bli avbildet eller publisert på slike medier ber vi deg ta kontakt med en av turlederne på det aktuelle arrangementet.

Kontaktperson: Tormod Throndsen, tlf 450 43 028.

Velkommen ut i naturen sammen med Den Norske Turistforening i Ullensaker!

Hodelykttur til Rundhaugen

Oppmøte: Samlet avmarsj fra bommen ved Skiskytterstadioen, ca. 1 km nord for Nordkisa på veg mot Dal. Vi skal gå langs merket skogssti (tur blir det uansett vær!) Hva skal ...