Livredningskurs

DNT Vestfold har gleden av å invitere til livredningskurs i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd. Kurset er for alle som leder aktivitet ved vann.

Sikre grunnleggende ferdigheter i selvberging og livredning. Kurset dekker Utdanningsdirektoratets krav til i grunnskoleopplæringen (Udir-1-2008).

Når: tirsdag 9. juni klokken 16-21.

Sted: Idrettens Hus i Sandefjord. Stadionveien 5 og Granholmen (praktisk del i vann).

Kurset

Kurset er todelt med en teoridel og en praktisk del. Den første delen foregår innendørs på Idrettens Hus. Da blir det gjennomgang av forebyggende tiltak, alarmplan og opplæring i hjerte-lungeredning. Den andre delen foregår utendørs hvor vi ser på uteområdet, gjør en risikovurdering og øver på forskjellige drukningsforebyggende aktiviteter ved og i vannet. Vi avslutter med en livredningsprøve. Vanntemperaturen avgjør utformingen av prøven, i hovedtrekk er det hopp fra brygge, svømming på mage og rygg, et kort dykk, og ilandføring av en person, etterfulgt av hjerte-lungeredning på øvelsesdukke.

Har du deltatt på livredningskurs de siste to årene henviser vi til årlig prøve 16. juni, informasjon og påmelding her: https://vestfold.dnt.no/aktiviteter/119957/881490/

Forkunnskapskrav

Du må være svømmedyktig og trygg i vann.

Ta med: matpakke og noe varmt å drikke (vi har mineralvann og frukt), badetøy, klær du kan svømme i, for eks ullundertøy/treningsdress og sokker, lue og varmt tøy til å ta på etter badingen, handkle, notatbok, sitteplate. Det er ikke lurt å bade i jeans eller joggebukse!

Kurset er satt opp for frivillige i foreningene tilknyttet DNT Vestfold. For disse er kurset gratis.

For eksterne deltakere koster kurset 800,-, men vi kan ikke garantere plass.

Instruktør Annika Ljungström fra Oslofjorden Friluftsråd, tel 97 69 65 65, e-post annika@oslofjf.no

Arrangør: DNT Vestfold v/ Mats Kneppen, tlf 97173497, mats.kneppen@dnt.no

Påmelding senest 1. juni