Livredningskurs for førstegangs deltakere, dvs. de som ikke har livredningskurs fra tidligere av....

Hei, grunnet masse annen aktivitet samtidig på Granholmen, har vi bestemt oss for å flytte oppmøte og teoridelen til livredningskurset fra Granholmen til Store Bergan Idrettslag sitt klubbhus, som ligger i Haneholmveien 60, 3212 SFJ. Dette er rett utenfor byen, sving av ved Ranvik, forbi Ranvik U-skole og der ligger det på høyre hånd inntil skolen. Vi starter opp kl.1600 som tidligere annonsert. Først med ca 3 timers teoridel, før vi avslutter med praktisk svømming og øvelser ute på Granholmen, som da bare er noen km lenger ut.
Kurset går over endel timer og da kan det være veldig greit å huske på å ta med niste og drikke. Grunnet corona og smittevern, er det greit at alle tar med egen mat og drikke:-)

DNT Vestfold har gleden av å invitere til livredningskurs i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd. Kurset er for alle som leder aktivitet ved vann.

Sikre grunnleggende ferdigheter i selvberging og livredning. Kurset dekker Utdanningsdirektoratets krav til i grunnskoleopplæringen (Udir-1-2008).

Når: tirsdag 9. juni klokken 16-21.

Sted: Vi satser på å ha teori delen på Store Bergan Idrettslag klubbhus og praksis ute på Granholmen (praktisk del i vann).

Kurset

Kurset er todelt med en teoridel og en praktisk del. Den første delen foregår innendørs på Granholmen. Da blir det gjennomgang av forebyggende tiltak, alarmplan og opplæring i hjerte-lungeredning. Den andre delen foregår utendørs hvor vi ser på uteområdet, gjør en risikovurdering og øver på forskjellige drukningsforebyggende aktiviteter ved og i vannet. Vi avslutter med en livredningsprøve. Vanntemperaturen avgjør utformingen av prøven, i hovedtrekk er det hopp fra brygge, svømming på mage og rygg, et kort dykk, og ilandføring av en person, etterfulgt av hjerte-lungeredning på øvelsesdukke.

Har du deltatt på livredningskurs de siste to årene henviser vi til årlig prøve 16. juni, informasjon og påmelding her: https://vestfold.dnt.no/aktiviteter/119957/881490/

Forkunnskapskrav

Du må være svømmedyktig og trygg i vann.

Ta med: matpakke og noe varmt å drikke (vi har mineralvann og frukt), badetøy, klær du kan svømme i, for eks ullundertøy/treningsdress og sokker, lue og varmt tøy til å ta på etter badingen, handkle, notatbok, sitteplate. Det er ikke lurt å bade i jeans eller joggebukse!

Instruktør Annika Ljungström fra Oslofjorden Friluftsråd, tel 97 69 65 65, e-post annika@oslofjf.no

Arrangør: DNT Vestfold v/ Mats Kneppen, tlf 97173497, mats.kneppen@dnt.no

Påmelding senest 6. juni