DNT ung: Sommercamp Larvik, fra kyst til skog, 13-16 år

13. august
Larvik og Omegns Turistforening, DNT ung Larvik
Oslofjorden (se kart)

Sommercampen er et tilbud til ungdom i ungdomsskolealder. Fra mandag til fredag skal 20 ungdom få prøve mange spennende aktiviteter langs kysten og i skogen, i ytterkantene av Larvik kommune. Vi starter med to dager med aktiviteter i Stavern, før turen går videre til Svarstad for en overnattingstur.

I Stavern blir det fokus på kyst.
Det blir aktiviteter som kajakk, kano, Stand-up-paddle (SUP), diskgolf i samarbeid med Stavern Diskgolf, tur på kyststien, setting av krabbeteiner og mat langs kysten.

I Svarstad blir det tema skog.
Det blir overnatting i hengekøyer og lavvo ved Presteseter, kano og robåt, fottur til toppen Pikstein, fisking, sanking av mat i skogen, matlaging på bål og primus, og besøk på klatreparken Høyt og Lavt.

Her vil ungdommene får prøvd mange aktiviteter som vanligvis er ressurskrevende, slik at tilbudet er tilgjengelig for alle!
Det er gratis å delta.

Utstyr:
Pakkeliste blir tilsendt deltakerne når arrangentet nærmer seg. Husk at mye utstyr kan lånes, dersom man ikke har fra før, f.eks. på BUA Larvik.

Dette arrangementet er støttet av Gjensidigestiftelsen. Tusen takk for samarbeidet!

PÅMELDING

Påmelding kan gjøres på tre måter:

• Trykk på rød knapp "Meld deg på" og fullfør påmelding.
    Merk at påmelding ikke er gyldig før du har mottatt bekreftelse på e-post. Pass på at du går gjennom alle steg i påmeldingen. Hvis du ikke mottok e-post eller er usikker på om påmelding er registrert, ta kontakt med LOTs kontor.
  • Send e-post til larvik@dnt.no med ditt navn, fødselsdato og telefonnummer.
  • Ring LOTs kontor på 33 18 76 50 i åpningstiden.

Ingen anledning til deltakelse for personer smittet av korona, i karantene eller med symptomer på luftveisinfeksjoner/nedsatt allmenntilstand. Alle som ikke er i samme husstand må holde 1 meter avstand. Kun for personer bosatt i Larvik kommune.

Detaljert program:

Mandag:
Oppmøte kl. 8 på Skråvika i Stavern, her blir vi til klokka 17.
Etter å ha blitt litt kjent med hverandre, skal vi gjennomføre introkurs i havkajakk. Dette er et offisielt kurs, hvor deltakerne får utdelt våttkort etter gjennomføring. Det kreves ingen forkunnskaper, da det går ut på å bli kjent med kajakken, lære enkle teknikker og å bli trygg.
Vi skal også prøve Frisbeegolf, med instruktør fra Stavern Diskgolf.
Lunsj tas med av hver deltaker.

Tirsdag:
Oppmøte kl. 9 på Skråvika i Stavern, her blir vi til klokka 16.
Vi skal padle SUP(Stand Up Paddle), bade og gå på kyststien.
Fiskestenger er tilgjengelige, vi skal trekke krabbeteiner, og smake på eventuell fangst.
Lunsj tas med av hver deltaker.

Onsdag:
Vi reiser opp til Presteseter, hvor vi blir fram til fredag.
Felles transport med leid buss kl. 9 fra Farriseidet i Larvik, med mulighet for å bli plukket opp i Kvelde og Svarstad.
Vel oppe på Presteseter finner vi oss godt til rette, her skal vi overnatte 2 netter. All overnatting foregår utendørs, i hengehøyer og lavvo. Turlederne er erfarne på uteovernatting, så dette skal være en fin anledning til å evt. sove ute for første gang.
Aktiviteter som topptur, robåt, sommerleker og fiske.

Torsdag:
Vi våkner på Presteseter og tilbringer hele dagen i området.
Aktiviteter som kanopadling, sommerleker og tur. Vi ser om vi også kan høste noe spiselig i naturen.
Vi lager middag og dessert på bål.
Til kvelds finner vi oss igjen til rette i hengekøyer og lavvoer.

Fredag:
Vi våkner på Presteseter, og rydder leir. Deretter tar vi felles transport ned til Høyt og lavt klatrepark. Her tilbringer vi dagen i klatreløypene og ziplines. Arrangør dekker inngang til parken.
Campen avsluttes kl. 16, med felles transport med buss tilbake til Larvik.

DNT ung: Sommercamp Larvik, fra kyst til skog, 13-16 år

Velkommen til "Sommercamp Larvik - fra kyst til skog", for ungdom i alderen 13-16 år.  Sommercampen er et tilbud til ungdom i ungdomsskolealder. Fra mandag til fredag skal 20 ungdom få ...

Turledere:

• Øystein Bjarne Skjærvik