Vår DNT-dag: Feiring av frivilligheten i LOT!

Velkommen til Vår dag - LOTs DAG

Dette er en feiring av frivilligheten i LOT i anledning Frivillighetens år 2022.

Det blir tur med kjentmann, nytteveksttur med Larvik soppforening, konsert og aktiviteter for barn, klatring for ungdom, for å nevne noe.

Dette arrangementet er for alle aldre, og vi ønsker å vise fram hele spekteret av tilbud i Larvik og Omegns Turistforening. Her kan man være med på de aktivitetene som passer en selv.

Arrangementet er både for LOTs frivillige, medlemmer, og alle andre interesserte! Arrangementet er gratis.

KLATRETÅRN
Det blir 6 m klatretårn med klatreinstruktør fram til kl. 14.00. Tårnet er åpent for både barn og ungdom.

HØYT OG LAVT FOR UNGDOM 13-26 år
Ungdom som prøver seg i klatretårnet i Kjærra, får gratisbillett til Høyt og Lavt klatrepark resten av denne dagen! NB, maks. 50 gratisbilletter, førstemann til mølla. Innsjekk i klatreparken senest innen kl. 14.15, så kom til klatretårnet i god tid før.

MIKKEL OG REVEROCKERNE
Det blir konsert i Kjærra med Mikkel og Reverockerne kl. 12.00. Populært blant barn!
Kanskje kommer Turbo også?

LYNKURS I FRILUFTSLIV FOR BARN
Vi lager en teltcamp hvor vi viser fram ulikt turustyr som telt og lavvo og man kan slappe av i hengekøyer. Enkel opplæring i friluftsliv!

NYTTEVEKSTER
Vi går en tur hvor vi lærer om spiselige vekster i samarbeid med Larvik soppforening. Vi sanker vekster som er i sesong.
Turstart kl. 11.15 fra Stolpehuset. Det blir laget små smaksprøver til alle av en kokk.

TUR MED KJENTMANN
Guidet fottur i området med kjentmann.
Turstart kl. 13.00 fra Stolpehuset.

INFOSTAND LOT OG FRIVILLIGHJERTE-PIN!
Kom innom oss for informasjon om foreningens aktiviteter og tilbud, medlemskap og turkart.
Alle som bidrar som frivillige i LOT får et Frivillighjerte-pin denne dagen! Det gjelder alle tillitsvalgte i hytter, løyper og turgrupper, hyttevakter og andre som gjør en innsats ila. året.

VINDFJELLSAMARBEIDET
Stiller med informasjonsstand.

RØDE KORS
Demonstrasjon av førstehjelp.

Praktisk info:
- Foresatte har selv ansvar for barna de tar med på arrangementet.
- Vær forsiktig og pass dere for elva/fossen! Elva er stri og er ingen lekeplass.
- Det er tilgang på (ute)do, også HC-vennlige.
- Ta med nistepakke. Det blir ikke grilling som tidligere annonsert grunnet skogbrannfare.

Buss:
Det settes opp buss til arrangementet med avgang fra Larvik. Bussen har påmelding og det er begrenset antall plasser. Påmeldingsfrist onsdag 18. mai til larvik@dnt.no. Pris 50 kr per person.
Bussen har oppmøte 10.00 og avreise kl. 10.15 fra Lovisenlund, og ankomst i Kjærra ca. kl. 11.00. Avreise fra Kjærra kl. 15.00.
NB! For sikring av barn må foresatte selv ta med egnet bilsete som passer i buss.

Parkering:
Ta av fra Lågendalsveien der det er skiltet "Geopark Kjærra Fossepark". Vi setter opp LOT-skilt for å vise vei. Følg skiltingen til den nederste parkeringen før bommen. Her vil det være parkeringsvakter. Vennligst parker slik at det blir god plass til flere biler. Gratis parkering.

Dette arrangementet er støttet av Frivillighet Norge i anledning Frivillighetens år 2022.