Ny blåmerket rundløype i Ula

Denne våren er en ny rundløype blåmerket i fra Ula, den går på gamle stier i friområdet syd-øst for Ula sentrum og Ulabrand.  Løypa er godt merket med skilt og blåmaling. LOTs  Hanne Plesner og Anders Nerland har i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd gjort en flott jobb og  etablert denne rundløypen.

Selve rundløypen kan du gå på en halv time.  Du går østover fra parkeringen i havna i retning av Ulabrand.  Se skilter.  Midtveis opp mot Ulabrand tar du av til høyre inn på friområdet.  Løypa går mellom knauser og i småvokst kystskog.  Flere steder kommer du helt ut til kysten med svaberg og steinstrender.

Rundløypa kommer ut igjen ved veien til Herfellbukta, der kan du ta veien tilbake til Ula eller følge kyststien videre mot Kjerringvik.

Det fine med rundløypa er at du underveis kan gjøre turen lengre ved å ta de fire merkede avstikkerne, les mer nedenfor.

  Ringen  er helt ut på svabergene til innløpet av Ula, da må du først gjennom Fokksundet.

Fokksundtjønna  er et større område med steinstrand og flotte svaberg.  Der er det også et toalett.

Fuglevika  er en avstikker ned i ei lita, trang vik med  overhengende svaberg og steinstrand.

Olbergvika  er et større område med flotte svaberg og steinstrender.  Der er det også et toalett.


Når du først er i Ula, er det flere fine panoramatopper som det er verd å ta et besøk på, bl a Traåsen, Herfellsteinen, Klokkeråsen og Kjerringfjellet.


God tur!!


Fokksundtjønna
Fokksundtjønna Foto: Anders Nerland
Foto: Anders Nerland
Foto: Anders Nerland
Anders Nerland
Anders Nerland
Fuglevika
Fuglevika Foto: Anders Nerland

Skrevet av Anne Grete Holt 27. april 2020