Høstruslær rundt Ulfsbakk i samarbeid med Hedrum O-lag

Foto: May-Britt Skramdal

Søndag 18. nov. arrangerte Hedrum O-lag i samarbeid med Larvik og Omegns Turistforening høstruslærn rundt Ulfsbakktjern/Ulfsbakktjønn eller mer kjent som bare Ulfsbakk.

Det var 136 stk som deltok, av de var det 44 barn, som alle koste seg på turen. Idylliske Ulfbakk ble i 1885 tatt i bruk som drikkevannskilde. Farriseidet og noen andreområder rundt Langestrand hadde vann fra Ulfsbakk fram til 1985/86, før de ble koblet på vannledningen fra Farris. Ulfsbakktunnelen er ca 598 m fra 1924 og går inn til Langevann.

Vi hadde knall vær, sola skinte fra skyfri himmel, 7-8 grader, litt vind på rusleturen, som gikk fra parkeringsplassen ved Ra ungdomsskole. Derfra gikk turen ned til Ulfsbakktjern og fulgte stien langs vannet videre forbi Ulfsbakktunellen opp enn liten kneik til Bakkanetjern, så dreide stien ned mot Ulfsbakktjern, fulgte fin blåmerket sti langs vannkanten oppom "Hella" og forbi Ingriåsen og mot målgang, gapahuken på Ulfsbakk.

Ved målgang var det mulighet for å få seg bålkaffe, de fleste slo seg ned å koset seg ved bålet, vi hadde ett bål og en grill hvor pølser ble grillet og en hyggelig prat om de varierte spørsmåla som de fant eller ikke fant underveis.

- Turreferat av May-Britt Skramdal.


Velkommen også til årets siste ruslær, som går fra Andersbonn søndag 25. november!

Foto: May-Britt Skramdal
Foto: May-Britt Skramdal

Skrevet av Solveig Irene Dolven 21. november 2018