Tur til Ruketuten

Turgjengen på toppen av Ruketuten
Turgjengen på toppen av Ruketuten Foto: Knut Hj. Gulliksen

Det var 6 med på topptur til Ruketuten - 602 moh - søndag 4.oktober

Det var meldt myer regn og vind søndag 4.oktober. Noen få trosset værmeldingen og ville være med på topptur til Vestfold 4.høyeste fjelltopp; Ruketuten. Turen ble ledet an av turleder Per Øyvind Berg.
Fem stykker hadde kjørt opp fra byen og møtte i Svarstad, og dro derfra opp til Borgen skianlegg og videre på skogsbilvei (bomvei) opp til startstedet. Herfra gikk turen oppover  i nydelig skogsterreng. Det var allerede mye fuktighet i marka, og mer skulle det bli!

Det gikk mye oppover, og fuktig var det.
Det gikk mye oppover, og fuktig var det. Foto: Knut Hj. Gulliksen

Det var først når vi kom på toppen av Ruketuten vi kjente været. Her var det ikke noe ly. Det blåste og regnet og vi kom oss fort over toppen for å gå nedover på den andre siden. Her var det mer vindstille og vi søket ly for å ta en matbit. Det kom ei god skur så det var ikke lenge vi ville sitte.

I godt skogsterreng gikk turen, litt lettere nedover.
I godt skogsterreng gikk turen, litt lettere nedover. Foto: Knut Hj. Gulliksen

Det gikk litt lettere nedover, og regnet og vinden minket noe. Vel nede ved bilene igjen var alle enige om at det var en god tur, og vi var glad for at vi hadde tatt turen ut - selv i slikt vær. Turen var i alt på 5,8 km og gikk i løypa som ligger på ut.no. Se nedenfor.

Turen gikk langs blå linje, lastet opp fra Endomondo, i alt 5,8 km
Turen gikk langs blå linje, lastet opp fra Endomondo, i alt 5,8 km Foto: Knut Hj. Gulliksen

Skrevet av Knut Hjalmar Gulliksen 5. oktober 2020