Friluftsskole 10-13 år, 5.-8. juli

Friluftsskole 10-13 år i Skråvika i Larvik 05.-08.07.2021. Setting av krabbeteiner og krabber til lunsj.
Friluftsskole 10-13 år i Skråvika i Larvik 05.-08.07.2021. Setting av krabbeteiner og krabber til lunsj. Foto: Øystein Skjærvik

Det ble avholdt to Friluftskskoler i Larvik i sommer, datoene var 5.-8. juli og 3.-6. august. Friluftsskolene er et ferietilbud i nærmiljøet på "solkysten" i Larvik for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 4 dager.

Friluftsskolen er åpen for alle og er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Det var 25 deltakere på hver av skolene. Det var én overnatting per friluftsskole, resten av tilbudet foregikk på dagtid. Over disse fire dagene fikk deltakerene være med på opplevelser relatert til friluftslivet i nærmiljøet.

Mål:
Friluftsskolen skal gi grunnleggende kunnskaper om natur og friluftsliv i kombinasjoner med aktiviteter og lek.

Innhold:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

På friluftsskolen 5.-8. juli:

På bildekarusellen under kan du se bilder fra Friluftsskolen.
Gruppa fikk prøve mange ulike aktiviteter og ble godt kjent. Tusen takk til både aktivitetsledere og deltakere for en fantastisk morsom uke!

Her er litt av det vi gjorde:

  • Dag 1: Vi var i Skråvika i Stavern, ble kjent og fikk en innføring i allemannsretten og ferdselskultur. Vi badet, padlet kano og satte ut krabbeteiner. 
  • Dag 2: Vi fortsatte i Skråvika, hvor barna lærte grunnleggende kartforståelse og hadde strandrydding. Krabbeteinene vi satte dagen i forveien ble trukket, og det ble masse fangst! Alle fikk smake krabbe.
  • Dag 3: Vi dro til Eikedalen hvor vi satte leir. Herfra ble det ekspedisjon til Salsås gjennom Ulfsbakktunnelen. På kvelden laget vi middag og dessert på bålet, før det ble overnatting i lavvo/hengekøye. 
  • Dag 4: Vi våknet i Eikedalen, hvor vi starter dagen med felles frokost. Deretter ble det lek og bading før vi pakket ned leieren og satte kursen hjemover etter ei morsom uke med mange opplevelser og nye venner. 

Skrevet av Solveig Irene Dolven 31. august 2021