Julegavetips

Jula nærmer seg med stormskritt, og nå er vi snart over i advent.
Jeg var på DNT kurs i helgen på Haukeliseter Fjellstue, og her var det 15-20 cm snø og mindre vann begynte å fryse igjen.  Ikke nok snø til oppkjørte løyper ennå, men vi koste oss i badestampen, etter en lang dag ute på beina i terrenget:-)

Hvis dere skal bruke en eller flere av DNT sine hytter fremover, så kan det være lurt å vurdere DNT sitt komplette silke sengesett.  Såfremt man ikke trenger å bære med seg en sovepose av sikkerhetshensyn på fjellet, så er det veldig enkelt og behagelig å pakke med seg et silke sengesett.  Disse behagelige sengesettene finnes i endel farger, vi har dem på lager i grønn, jule rødt og lyse blått.  De veier knappe 350 gram, og tar svært liten plass.

Nesten alle DNT hytter i Norge, både lokale små ubetjente og større betjente hytter, er utstyrt med gode madrasser, gode dyner og puter, hvor vi bruker DNT sine bomulls sengesett som varetrekk.  Når det ankommer gjester er det lagt opp til at man enten ligger i silke/bomull lakenpose og har med eget putevar i tillegg, eller da bruker det nye DNT silke sengesettet, som nå har blitt veldig populære, for alle utenom de mest ekstreme gram jegerne, som sparer 170 gram ved å gå for lakenposen:-)   Jeg personlig elsker mitt illrøde silke sengesett, og fredag kveld hadde majoriteten av oss mannfolka på kurs, redd opp sengene våre med illrøde sengesett.  Mye spøk og latter av vårt samkjørte manlige fargevalg.

Ut over hyllene fulle av lakenposer og sengesett, så har vi på Tursenteret her i Larvik, masse gode kart, både lokale kart og kart fra de mest populære fjellområdene i Norge.  Vi har også en god del DNT profilert turutstyr og ulltøy, så som gode ull luer og pannebånd fra Devold, blikk krus, 1 liters Nalgene drikkeflasker, førstehjelpssett i vanntett pose, pluss masse Turbo profilerte produkter til barna.  Vi har selvfølgelig fortsatt en god del fine bøker, relatert til friluftsliv, reise og turhåndbøker.

Alle DNT medlemmer får 15 % rabatt på våre ordinære priser, og nå kan man melde seg inn i DNT for neste år og få med seg slutten av 2021 på kjøpet, hvis man ikke er medlem.  Når man er DNT medlem, kan man kjøpe DNT standard nøkkelen, som passer til mange hundre hytter over hele landet, men husk å forhåndsbooke:-)

Hvis noen vil ha noen rolige dager på fjellet/skogen i nærheten, så er det ledig helger/kapasitet både på Ivarsbu og Presteseter før jul, så bare gå inn via ut.no eller våre hjemmesider, og booke ønsket periode.

Vi ønsker dere alle en rolig og fin tid nå opp mot jul og Tursenteret er bemannet mandag, onsdag og fredag frem til jul.

Veldig hyggelig når noen kommer innom oss her i Storgt. 25.

Stort utvalg av julegavetips i Tursentet
Stort utvalg av julegavetips i Tursentet Foto: Linda Fongaard
Hvert år drar jeg og min lillesøster (14 år) på telttur i stedet for å gi hverandre julegaver. Tidligere har vi sovet i telt på sommerstid, men denne gangen inviterte jeg henne med på hennes første telttur om vinteren. Vi dro pulk med alt det nødvendige opp fra Herresåsen på Voss og opp forbi stølene i Otledalen like nedenfor Grønahorgi. For hennes første vintertur var det perfekte forhold med sol, lite vind og noen få minusgrader. Kombinert med en fullmåne som hang over oss som en lampe i taket ga det oss en minnerik og magisk opplevelse. Foto: Kristian Pletten

Skrevet av Tore Blaschek 15. november 2021