Om Larvik og Omegns Turistforening

Larvik og Omegns Turistforening (LOT) ble stiftet av unge og eldre turentusiaster 29. oktober 1930. Det er en aktiv  og voksende forening som dekker Larvik og Lardal kommune. Per august 2017 har vi over 2.800 medlemmer.

Foreningen har overnattingshyttene Ivarsbu på Skrim, og Presteseter ved Kopavannet i Lardal. I tillegg driver vi dagsturhyttene Eikedalen, Lauvesetra og Padleklubbhytta i byens nærområde.
Vi har et spennende og inkluderende turtilbud for mennesker i alle aldre.
LOTs tur- og løypenett omfatter ca. 300 km blåmerkede løyper som strekker seg fra Larviks kyst til Skrimfjell.

Post/besøksadresse:
Larvik og Omegns Turistforening
Storgata 50, 3256 Larvik.

Tlf.  33 18 76 50

E-post: larvik@dnt.no​​​​​​​

ADMINISTRASJONEN

LOTs adminstrasjon består av daglig leder Bente Dolven som er ansatt i en 80% stilling og Solveig Skjærvik som er ansatt i en 40% stilling som salg,- service- og mediearbeider.

KONTOR/TURBUTIKK

Larvik og Omegns Turistforening har kontor/turbutikk i Storgata 50 i Larvik.

Åpningstider:
Mandag og onsdag 10.00-17.00
Fredag 10.00-16.00

STYRET OG KOMITEER

Foreningen ledes av et styre på 5 medlemmer med 3 varamedlemmer. Styret består av leder, nestleder og 3 styremedlemmer.
En oversikt over våre styremedlemmer
og lederne i våre mange komiteer finner du her.

VISJONER OG VERDIER

DNTs visjon "Naturopplevelser for livet" er styrende for all virksomhet i organisasjonen.
Verdiene skal gjenspeiles i LOTs tilbud.

VEDTEKTER

LOTs vedtekter ble sist revidert og vedtatt mars 2017.

ÅRSMØTET

Årsmøtet er LOTs øverste organ og avholdes hvert år innen utløpet av mars måned.

Se protokoll fra årsmøtet 2017 her.

ÅRSRAPPORT 2016

Årsrapporten sammenfatter LOTs viktigste arbeid i året som gikk, og gir et bilde av bredden i våre aktiviteter.

FORMÅL

LOT har som formål å fremme et enkelt, naturvennlig og sikkert friluftsliv.

Formålet oppnås ved å:
- Opparbeide og merke ruter for fotturer og skiturer.
- Utarbeide turbeskrivelser og drive veiledning.
-  Bygge og drive turisthytter.
- Arrangere turer, møter og kurs.
- Verne om naturen.